Proposa el tema!

Aquest espai està dirigit per a aquells que vulguen suggerir el tema del pròxim debat. Des d’Algemesí al Debat pensem que ha de ser la gent els que proposen els temes i no la pròpia plataforma la que els impose.

26 respostes a Proposa el tema!

 1. Donat la terrible repercussió mediatica que està tenint el cas Bárcenas a Espanya, note que és realment important donar a conèixer que açò només és la punta de l’iceberg, que el que ocorre és el de sempre, la manipul·lació mediàtica a la que son espentats tots els que no tenen esperit crític, i que actualment ens te a pràcticament tots indignats en la política, en molta gent que ha “Perdut la fe” i creu que política és igual a corrupció, quan en veritat és la manera que tenim com a societat d’organitzar-nos humanament.

  Els mitjans d’informació sempre tenen per davant els seus interesos materialistes, molt per davant de l’informació. De fet l’objectiu és desinformar, sempre en benefici propi. El cas Barcenas ha sorgit, segons sembla, per desestabilitzar la politica i impedir que la gent puga abastir la tan necessaria cultura política i històrica, com ja va passar en Felipe González quan allò del PSOE, i també en Berlusconi, que a pesar de ser un mafiós, no era de la seva élit (élit dels mafiosos, de George Soros [El major especulador del mon] i bancs com BBK o Morgan, i el grup Televisa, entre altres, i soles parlant de La Sexta, eixa gran cadena pseudo-esquerrana), i es negava a retallar, i ja veus tu, el poc que han tardat en sortir els seus assumptes a la llum, i a substituir-lo pel tecnócrata (dictador) de Goldman Sachs, un dels bancs principals culpable de la crisi-megaestafa. I encara, per dir tres exemples, els abundants casos de corrupció de la familia Botin, el robament de miler de milions mitjançant el BCE i el sistema financer o la guerra imperialista encoberta de Siria, Libia o Malí no ixen a la llum perque no interesa.

  És terrible com la força dels mitjans de comunicació ha generat una resposta tan forta d’odi i indignació per part dels espanyols molt més que els casos de milers de suicidis, els xiquets espanyols desnutrits, les guerres que es financien en els nostres diners, la destrucció de l’economía i de tot l’estat del Benestar.
  El capitalisme crea el PROBLEMA, buscant una REACCIÓ per oferir una suposada SOL·LUCIÓ, que potser aniria en la linea d’encasquetar-nos un gobern de tecnocrates-dictadors que aplicaríen implacablement els dictats de les institucions antidemocràtiques supranacions (FMI, BCE, BM,…) a expenses del genocidi que ja estàn causant, i d’una manera molt més ràpida, controlada i eficaç que com venia fent-ho el PP o el PSOE. Han aconseguit que tothom odie la política sense distingir entre politics corruptes i la politica com una forma en que un poble deu organitzar la seua economia. Precisament el que el capitalisme ens està llevant és la política, i per suposat, la democràcia.

  Sense més, espere que aquest siga un tema important a tractar, perqué ens tenen a tots enganyats, i és l’enganyifa més gran de totes, perque no trobaràs cap lloc on te diguen el contrari, la caixa tonta així com els periòdics a internet ens diuen el que els qui paga volen que ens diguen. Hi ha que anar en peus de plom en els mitjans de comunicació, si no, com deia Malcolm X, ens faràn odiar al oprimit i estimar al opresor. Ara caurà Bárcenas. Potser també Rajoy, i la cúpula. Però no serà ni de prop un motiu per a alegría. Significarà que els magnates del mon han aconseguit, altra vegada, eixir-se’n en la seva.

  Moltes gràcies.

  • Alexis ha dit:

   Coincidisc amb tu que els mitjans de comunicació és efectivament un tema molt important per a tractar. A nivell local a més tenim l’assumpte del Berca que cada vegada són més les veus crítiques que posen l’èmfasi en la falta d’objectivitat. Ja he sentit a més d’un dir que aquesta revista, més que un mitja de comunicació, pareix el facebook de l’alcalde.

 2. Salut ha dit:

  Des del meu punt de vista, ja que aquest debat està dirigit al jovent del poble, proposse parlar de temes que ens podem incumbir, com per exemple: el ciaj, planificació de dissabtes alternatius, excursions, activitats… entre altres.

 3. Sacarino Mindundi ha dit:

  Sempre s’ha dit que’ls joves sols volen festa i “jolgorio”, be ací un jove que no te cabuda al espai d’oci d’Algemesí, no hi han concerts, ni varietat musical, ni varietat cultural, tot es homogeni i dona un tant de fàstic. Damunt i per si fora poc pareix que en aquest poble es premia el borreguisme mentre la gent que val la pena fuig d’ací en busca de bones propostes per al fi de setmana i en busca de cultura a altres pobles que si organitzen esdeveniments joves o directament a la capital que te una gran varietat als seus locals.
  Estem desaprofitant zones (la xopera, el polideportiu, el pavello, etc) que tots els fins de setmana podrien albergar festes que dugueren gent de fora a Algemesí i crearen la “riquesa” que tant els agrada als polítics i la diversió que la joventut vol. Algú dirà encara: “I aixo qui ho neteja?” Molt fàcil, aixo es una font de feina, una d’eixes coses que tant fa falta, treball. “I aixo qui ho paga??” Els nostres impostos.

  Crec que m’he n’he passat massa, Gracies.

  • David ha dit:

   Tienes toda la razón. Un forastero cuando llega a nuestra ciudad y decide quedarse a vivir, qué se encuentra? que Algemesí es una ciudad dormitorio de Alzira, que aquí no encuentras nada, que los fines de semana acabas en Xátiva o en Alzira (eso si no vas a Valencia) incluso en Carcaixent (que tiene menor población que Algemesí), bien sea para comprar o para disfrutar de cualquier evento de ocio. Es muy duro tener que reconocer que, ahora mismo, somos como un barrio de Alzira. Pero claro, los culpables directos de esta situación son los votantes del PP, que apoyan con su voto a un ser incapaz de gestionar una comunidad de vecinos y a sus acólitos concejales que tiene la necedad como virtud. Despertemos de una vez, o nuestros hijos heredarán una ciudad sin futuro.

   • Anònim ha dit:

    Con todos mis respetos, no soy dep PP ni muchisimo menos, creo que la culpa no es de los votantes, pues ellos votan por un ideal y sienten fidelidad hacia el. La culpa es del politico que engaña, corrompe, llena de maldad, adultera, pudre…etc…etc…ese ideal, y sus votantes estoy seguro de que sienten asco y vergüenza al ver que el ser inmundo que les representa es un autentico mafioso sin ningun sentimiento de patria hacia su ciudad…asi pues solo queria aclarar que dudo que la gente este contenta con el individuo este que tenemos por alcalde…

 4. Salut ha dit:

  jo crec q has encertat en tot sacarino! i recalque el aprofitar els recursos que tenim al poble com són la xope, el piloesportiu, etc. a banda, tot no és la festa… crec que és important que el poble oferisca ”dissabtes alternatius” per a combatre el borreguisme que estaves afirmant tu abans i obrir la ment a fer noves coses, ofertar més informació i formació… enfí promoure alternatives a l’alcohol i les drogues els caps de setmana!!

 5. algemesialdebat ha dit:

  Hola a tots i totes. Volem donar unes xicotetes pautes per a comentar a aquest apartat de “Proposa el tema!”.
  1.- Intenteu ser més breus per a que la gent puga llegir-los tots i fer-se una idea.
  2.- Procureu ficar algun títol abans de l’explicació (si voleu ficar-la) que seria més o menys el tema en sí.
  3.- Cal pensar que han de ser temes polítics on puguen haver diversos punts de vista.

  L’objectiu és que tothom participe, però per a això és necessari que a aquest apartat sigau més concrets. Als altres apartats, principalment al d’opinió; podeu explicar, suggerir o comentar qualsevol cosa i fer ús d’ell com si fora un fòrum.
  Gràcies.

 6. Anònim ha dit:

  Sistema d’administració politic. Comunitats autonomes sí o no. Provincies sí o no. Federalisme sí o no. Independència si o no. Parlar del dèficit fiscal

  • Anònim ha dit:

   porque todos temas que se proponen coinciden con las mociones que presenta izquierda unida al pleno…???

   • Tony ha dit:

    No ho crec… Adrián? hem afegit temes que la gent ha proposat .
    Amb tota la sinceritat del mon, no tinc ni idea de les mocions ha proposat EU Algemesí, així que tornes a patinar (si es que eres Adrián).
    De totes formes estarem molt agraïts si col•laborares i ens proposares un tema, i que la gent participe. Només la crítica constructiva es la que aporta llum,, altra cosa es maldat gratuïta.
    Crec que hi ha propostes del Partit Popular com el cas de la corrupció, el tema dels bous, el mercat, imagine que oci juvenil. Però cadascú te un punt de vista (inclús dins dels partits), i ja es hora de que s’escolte al poble, vore el que vol i fomentar la participació ciutadana a la política que es el objectiu de la plataforma.

 7. Alexis ha dit:

  Mireu de possar algun nom o “apodo” per a poder diferenciar qui està parlant i poder dirigir-nos millor.

 8. Yesi ha dit:

  Yo creo k eso k asen esta muy bien aki mi propuesta:
  ¿porke no le kitamos a la iglesia sus terrenos para montar cosas productivas ke no estafen a la gente como ellos asen?
  Ya se aprobecharon vastante de nuestros padres i abuelos..

 9. Jaume ha dit:

  La Generalitat Valenciana té problemes de finançament. Podríem parlar sobre el tema i buscar solucions.

 10. hector ha dit:

  podrieu parlar del capitalisme

 11. Anònim ha dit:

  creo que con al menos 3.385 desempleados de los que 4 de cada 10 no cobran ningun tipo de prestación economica, que las personas que utilizan la ayuda alimentaria de cruz roja se ha triplicado en los ultimos 4 años. ¿que se esta haciendo? ¿es efectivo o es imagen? ¿que podemos hacer a corto, medio y largo plazo?.

 12. David ha dit:

  Un tema , creo que importante, sería sobre la nefasta situación del municipio y la impresentable gestión del incapaz alcalde, del por qué recibe el apoyo de ciertos sectores y votantes, y de cómo la oposición se limita a figurar más que a opositar.

 13. Edu Roig ha dit:

  El meu tema no es un tema polític però si una mica polèmic, ja que jo propose que es debata sobre la possibilitat que el Patronat de la Festa de la Mare de Deu invertisca, que no canvie, el recorregut de la Processó de Volta General amb eixida pel carrer de la Muntanya per retornar a la Plaça pel carrer València, ja que les caracteristiques del carrer Muntanya possibiliten que tant turistes con veïns que no disposen de casa en carrer de volta puguen gaudir d’igual manera de la festa.

 14. fandi d'algemesí ha dit:

  GUETOS EN ALGEMESÍ.

  Un Tema que personalmemt sempre m’ha llamat l’atenció d’aquest poble és que existixguen zones, barris “tabú”. Resuta evident que hi ha acumulacions de zones no integrades en la resta del poble, de gent nou vinguda o gent que sempre ha sigut d’algemesí però que la resta els hem tractat com a estranys. Aquestos llocs presenten un estat de conservació digam-ne menor a la mitjana.

  Desde jove m’han aconsellat no anar per “ahí”. És un tema que al pareixer no està en primera pàgina de l’agenda política ni oficial ni amateur.

  Jo vos pregunte que vos sembla aquest tema, es real? És un problema per a la convivència, per a l’igualtat d’oportunitats? Hi ha ciutadans de segona ací al nostre costat? Ens oblidem d’ells? Algún polític s’ha adonat? Hi ja alguna notícia relacionada amb açò? Algú s’ha plantejat un pla urbanístic o de vivenda social? O pla d’integració?

  Gràcies per l’atenció, espere resposta.

 15. admin ha dit:

  “Model de Polítiques de Joventut a Algemesí: passat, present i futur” No és un tema de molta actualitat dins de la vessant d’oci com ho era en temps de bonança, però també caldria posar l’accent als problemes d’avui en dia i de quina manera pot afrontar un Ajuntament les futures polítiques de joventut en allò que li afecta -no com a Regidoria, si nò com a política transversal-.

 16. Bon dia. Malauradament, els comentaris que es publiquen en aquesta entrada no apareixen en el lloc “d’últims comentaris”. Malgrat açò, no vos preocupeu. Continuen arribant-nos i continuem llegint-los.

 17. Pau ha dit:

  Propose parlar de l’oci en Algemesi i els problemes que provoca per a la població que, o bé s’ha de desplaçar, o bé patir els efectes de que es concentre al centre del poble. També es podria parlar de com l’Ajuntament ha intentat fomentar l’oci i quins efectes ha tingut, tan positius com negatius. Es pot ampliar a l’esport (horaris, estat de les instal.lacions, etc), les assosiacions (programació d’actes, recolzament públic, etc), l’hosteleria, comerç, etc.

 18. Jorge ha dit:

  Nova política i Participació ciutadana: transparència, e-government, rendició de comptes, referèndums, consultes. Diferència amb la vella política.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s