Debat Mercat


Escoltar i respondre al poble: qualitats d’un bon polític… i política

Per a Més Veu Jove el debat del passat divendres resultà profitós perquè es veié perfectament com Més Algemesí, i en concret Lorena, se centrà en el tema que ens convocava –la plaça i el Mercat- mentre que els dos partits principals es dedicaren al que millor saben fer: utilitzar qualsevol tema per parlar del que a ells els interessa, no del que se’l pregunta. Perquè el divendres no era un dia per assistir a un partit. Això és el que feren els dos principals partits: el seu particular partit de tenis, és a dir, el mateix que està passant a Madrid. Uns tiraven les culpes a altres; no aneu per bon camí, hem rebut una herència complicada, jo vaig fer açò en serveis socials i tu no… Estàvem allí per parlar de la Plaça del Mercat, per donar respostes clares als botiguers als quals se’ls va prometre un edifici, així com també als veïns de la zona i a la ciutadania. I això és el que Lorena va fer: posar les cartes damunt la taula escoltant el que es deia baix. Entenem que és un tema que pot donar per a més d’un debat, però un debat plantejat com pertoca: a partir d’un estudi realitzat amb cura i un seguit de propostes i alternatives. Això és el que la nostra portaveu no es cansà de demanar i això és el que el representant del govern municipal no es cansava d’eludir. Un debat que deu concloure amb una consulta popular, petició que va ser absolutament ignorada per qui pot convocar-la.

Nosaltres apostem per una nova forma de fer política, una política participativa que tinga en compte la voluntat de la gent del nostre poble, de la mateixa manera que ho està fent Més Algemesí. Hi hagué una pregunta que tant la majoria del públic va formular: està a favor el PP de fer un referèndum perquè el poble siga qui prenga una decisió? Paradoxalment el regidor de participació ciutadana no va apostar per la màxima forma de participació ciutadana. Això és el que nosaltres fem, posar temes com aquest damunt la taula i posant les nostres pàgines web al servei dels ciutadans; això és el que va fer Lorena allí, aportar idees i escoltar les dels altres.

És per no escoltar al poble que la política ha quedat completament desacreditada, i sols el poble recuperarà la confiança en la política quan aquesta es preocupe per les seues inquietuds i done resposta als seus problemes; això s’anomena governar.

3 respostes a Debat Mercat

 1. Anònim ha dit:

  Jo vullc mercat com tota la vida l’agut.

  • Ruvell ha dit:

   Il difetto più grande del nostro popolo è di dare per scontato ciò che abbiamo. Il fatto di essere un museo a cielo aperto, o il giardino d’Europa, ci autorizza a non averne cura, an3mo#82z0;d&bbiaio scrivere su un muro? Scriviamo “Chi se ne frega” se sono le mura antiche di una città! Ci scappa la pipì? Bene, facciamola sul muro del campanile di Giotto..e così via. Siamo così: cialtroni!!!

 2. Anònim ha dit:

  se critico la reforma del parque, y hoy es por donde la gente pasea durante todo el año. Todas las reformas que se han hecho asta el momento,han sido favorables

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s