Debat Educació

TOT PER L’EDUCACIÓ

 Tenim educació de maltractada, perquè sembla que tornem a nivells quasi predemocràtics, i tenim una educació elitista perquè crea dificultats als estudiants amb menor poder adquisitiu. També podem dir que és una educació endarrerida per estar a la cua d’Europa, i menyspreadora per donar l’esquena a la nostra llengua.

El passat divendres, Més Veu Jove criticàrem l’actual model d’educació, amb la LOMCE o Llei Wert com a eina responsable del desastre que està patint el món educatiu a l’Estat espanyol. Es tracta d’una llei classista i sexista, que premia els col·legis que separen per sexes, una reforma que ha satisfet les demandes de l’església i que desconfia de la capacitat del professorat; mentre el gros d’Europa augmenta el seus pressupostos d’educació, entenent que l’eixida de la crisi és per la via de l’educació, Espanya els retalla encara més situant-se a nivells dels països de l’est d’Europa (molts dels quals, paradoxalment, venen de situacions molt pitjors i augmenten el seu pressupost de manera continuada).

Aquesta nova llei d’educació ha dividit des del primer moment a l’Estat espanyol: cap de les 7 lleis anteriors que havien arribat al BOE havia comptat amb el suport de tot un partit polític i amb el rebuig de tota la resta de partits. I quan una llei ha sigut rebutjada amb eixa unanimitat, el problema és que no s’està aconseguint treballar un consens educatiu ampli, consens que sí s’ha aconseguit en països capdaventers en educació com Finlàndia (model d’educació triat per +VJ com a l’ideal). Amb una resposta tan forta als carrers, a les aules i al Parlament, poc futur va a tenir aquesta legislació.

Des de Més Veu Jove lamentem la no assistència de les Noves Generacions perquè haguera estat interessant veure les seues propostes o alternatives, ja que el seu partit, el Partit Popular, és qui governa. Per això, per ser els que governen, haurien de donar la cara i saber acceptar les crítiques constructives els plantegen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s