Debat Mercat

JOVES ESQUERRA UNIDA

El mercat actual es va realitzar durant el règim anterior, i sempre s’ha criticat, amb raó, que no es va consultar els ciutadans. Més de 30 anys de democràcia no han servit perquè fem les coses millor”. Columna del PP al Berca de desembre de 2006.

És curiós que el partit menys partidari de la democràcia directa, (a nivell estatal ja s’ha pogut comprovar amb el tombament de la ILP sobre la dació en pagament avalada per quasi 1.500.000 firmes) demanés a l’any 2006 una espècie de consulta a nivell local per a decidir respecte al mercat.

És encara més cridaner que ara, amb el PP governant amb majoria absoluta i havent constatat la disparitat d’opinions sobre la construcció de l’edifici, faja oïdes sordes quan se li pregunta sobre el mateix tema. “Me remito a lo dicho anteriormente” va ser la frase d’Adrián Palmero que tots poguérem escoltar desprès d’una pregunta directa que soles és podia contestar amb un sí o un no: “Aprovaries una consulta popular?”. Doncs bé, aquest és el joc del bipartidisme. A l’oposició sempre tenen bones idees, al govern mai les apliquen.

Quin és el resultat de no escoltar les demandes reals del poble? Uns projectes ruïnosos. Ho hem pogut contemplar al pàrquing subterrani de la plaça del mercat on tota l’oposició coincideix en que ha sigut un autèntic desastre al recaptar la ridícula quantitat de 24€ al dia. Però l’objectiu real d’aquestes obres de rajol va més enllà de deixar una empremta electoral al poble i és que la política de la dreta econòmica ha sigut sempre la mateixa: socialitzar pèrdues i privatitzar beneficis.

Des de Joves d’Esquerra Unida ja es va plantejar la idea de la consulta popular al debat del 15 de Febrer. Lamentablement, el concepte de democràcia que te el Partit Popular és el de dipositar un vot a la urna cada quatre anys independentment de que es complisca o no el programa electoral, del context socio-econòmic o de les prioritats del moment. Nosaltres anem més enllà i pensem que una vertadera democràcia és aquella en la que el poble pot decidir el seu futur estant present en la presa de decisions importants com és aquesta del mercat.

És una llàstima que les majories absolutes ens imposen aquests “dictadors temporals” que no fan cap cas al reclam popular i es que més de 30 anys de democràcia no han servit perquè fem les coses millor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s