Salut Monzó (Folgança)

1.-Quin creus que serà el futur pròxim de les becerrades?

Desaparèixer. Una societat moderna com pretenem ser no pot tolerar al seu si actes degradants, de tortura cap un animal indefens, no és ni art ni cultura, és simplement un acte de tortura innecessària, estèril que no te cap justificació en les tradicions. Les tradicions d’aquest tipus les hem de traure fora de la nostra societat.

2.-Creus que les becerrades donen bona imatge del nostre poble?

No, dona una imatge d’un poble que no evoluciona, que demostra una total insensibilitat davant del sofriment d’un animal jove i indefens, i no es així, la majoria d’algemesinencs rebutgen aquesta activitat, inclosos persones molt aficionades als bous.
Un poble que ara és conegut a tot arreu, pel reconeixement que ha fet la UNESCO de les nostres festes patronals, i que està mostrant també a tot el món, l’espectacle de tortura a una cria de bou indefensa, davant de persones de totes les edats, molts, xiquets.

3.-És possible arribar a un punt d’encontre?

Per part nostra si que hi ha voluntat de diàleg, però l’altra part com podem comprovar en aquest debat, no. I a més, els que defensem els drets dels animals com a ser vius no acceptem l’argument groller, hipòcrita de que si ells mantenen les becerrades és per la nostra culpa, per les manifestacions que realitzem i que anem a realitzar mentre ells es mantinguen en les seues. Ells son els que maltracten, ells son els que deuen canviar.

4.-Què et pareixen els resultats de les manifestacions?

Molt positives, cada vegada són més nombroses i cada vegada hi ha més participació de gent del poble que s’atreveix a dir el que pensa, d’aquest tipus d’espectacles. I ha tocat la consciència de molta gent que mai s’havia parat a pensar el sofriment de l’animal en aquesta activitat cruel.

5.-És possible rebaixar el clima de tensió?

És possible, però és difícil, ja que molta gent taurina, argumenta que en acabar amb la tortura de cadells de bous, s’acabarà la festa, i això no és així. Les becerrades són dos nits de la setmana de bous, en les que es poden fer espectacles alternatius per part de les penyes cadafaleres. La festa a la plaça, la reunió amb amics, els dinarots, les casetes, la música, etc, poden continuar fent-se sense necessitat de torturar a bouets.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s