Atur i Pobresa

La versió de Joves EU Algemesí

La dramàtica situació que sofreix el nostre poble en quan a pobresa i atur sembla que no ha canviat i aquest últim debat va ser mostra d’això. Els ponents, un de Càrites, altre algemesid’EMPAL – qui tingué intervencions molt desafortunades més pròpies de la CEOE – i un expert en treball afiliat a CCOO, aportaren tres interessants visions al voltant del diagnòstic i les solucions que es podrien emprendre. Malauradament, ni el regidor de benestar ni el regidor de treball, que havien sigut convidats a l’acte, es dignaren a acudir i donar la cara front a eixes famílies que tan mal estan passant-ho per culpa de les seues polítiques.

Vicent Egea de Càrites demanava que tinguérem més filantropia i pensarem més en els que més ho necessiten. Estem totalment d’acord amb aquest pensament, però no en la idea del ressentiment polític i de que tant el govern del PP com del PSOE fan el que poden. Tot i això, és comprensible la seua visió quan la funció d’un sistema religiós no és evitar els sofriments, sinó ensenyar-nos la forma de superar-los.

Per part de Juan Carlos Forner, membre d’EMPAL, s’emfatitzà en la necessitat de reinventar-se com a eixida de l’atur, la qual cosa implicava emprenedoria i valentia a l’hora de llançar-se al món laboral. D’acord. Però no recolzem en absolut la seua visió de la societat. “L’individualisme egoista i la centralitat de la lògica del mercat provoquen que l’èmfasi en la reflexió, en lloc de centrar-se en problemes estructurals (…) es desplacen cap a les motivacions i actituds” (Procacci, 1999). Potser per això se li escapà un “Vosaltres què feu?” quan acusava que la gent es queixava molt per no tindre feina però que no feia res per solucionar-ho.

Per últim, l’expert en treball Francisco Jiménez, va estar molt encertat criticant les polítiques neoliberals dels PSOE i del PP, causants de la major part de la pobresa i l’atur que ara patim. Criticava que per a l’actual govern d’Algemesí el treball no fora la seua prioritat, ja que només atorgava 300.000€ del pressupost, dels quals al voltant de 200.000€ eren subvencions de la Generalitat i del Ministeri de Treball.

En definitiva, el que cal al poble és un govern que negocie amb els agents socials unes condiciones per a reduir l’atur i que sobretot prioritze el treball per damunt d’altres partides pressupostaries i més ara en esta etapa de crisi. No podem permetre que Algemesí siga un dels pobles amb més atur de tota la comarca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s