Qui som?

En dies com avui, la política està en boca de tots. Casos de corrupció, qüestionament de la monarquia, retallades, malbaratament de diners públics, creixement de la pobresa i la desigualtat social, debat entre l’àmbit públic i l’àmbit privat, polítiques neoliberals contra alternatives d’esquerra, auge de partits minoritaris i tendència a la baixa del bipartidisme…

Una de les conseqüències de la crisis és el distanciament entre el sistema polític i el ciutadà en el sentit que aquest últim es pot trobar en situacions on li sembla que les seues inquietuds no són considerades. El distanciament ha provocat al mateix temps una desconfiança creixent front als polítics i un desprestigi dels mateixos que de manera perillosa acaba traslladant-se a la política en general. Com a resultat d’aquesta crisis política tenim: Un menor activisme polític i en conseqüència una major apatia política.

És per això que neix Algemesí al Debat, una plataforma independent destinada principalment als joves amb l’objectiu de fomentar la discussió, de crear opinió pública i d’integrar a aquests en política mitjançant debats, entrevistes i altres actes amb dirigents polítics o membres d’associacions, sempre que siga possible de cara al públic per a que se’ls puga fer les qüestions pertinents.

Algemesí al Debat

A més, des d’Algemesí al Debat creguem que la iniciativa és beneficiosa per a tots els implicats de la següent forma:

  • Partits polítics i associacions: Poden donar els seus punts de vista i tractar de fer-se entendre davant del públic on – gràcies a la pluralitat dels convidats- acudeix més gent de la que podria acudir a un acte de ideologia homogènia.
  • Ciutadania: Pot traslladar les seues inquietuds als polítics i membres d’associacions d’una forma directa a més de comprovar que de vegades aquestes no són individuals, sinó que més gent les comparteix.
  • Poble: Es combat frontalment el problema de l’apatia política la qual cosa permet tindre un poble amb més cultura, més participació i més implicació en temes que l’envolten.

Per últim, aquesta plataforma considera la participació ciutadana com un aspecte clau per a fer front al desprestigi polític. És per aquesta raó que pensem que els temes de debat – sempre que siga possible – deuen ser elegits democràticament per la ciutadania mitjançant les votacions telemàtiques que realitzem periòdicament. A més, els temes a elegir deuen ser proposats pels mateixos a través dels diferents canals de participació dels que disposem.

Algemesí al Debat no és sols un projecte local. “Al Debat” pretén expandir-se a altres poblacions on els problemes que hem mencionat també estiguen presents. D’aquesta manera les finalitats que perseguim no es quedaran en un territori limitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s