Asensio Garcia (EUPV)


1.-Què penses que vol el poble respecte el mercat?

És difícil contestar aquesta pregunta, de quin poble parlem?, el meu, el teu, el d’ells? Sempre hi han interessos contraposats. El que esta clar és que una gran majoria no volen el malbaratament dels diners públics. Amb tots els diners del mercat, o del no mercat, del soterrani haguérem pogut fer una reforma integral de carrers i voreres, més accessibles, tindríem un recinte firal, i quasi amb tota seguretat un mercat reformat. És el que anomenem cost d’oportunitat.

2.-Què creus que seria convenient fer ara al mercat?

En EU valorarem el que hi havia, no ens agradava el mercat soterrat, però la plaça de dalt s’havia convertit en un espai públic prou utilitzat. El negoci que suposa pagar més de 230,000 € a l’any per recaptar poc mes de 10,000 € és inadmissible. Optaríem per tindre el pàrking tancat fins a millors temps. Açò és un exemple més de malbaratament del diners públics, socialitzem les pèrdues i privatitzem els guanys. Una molt bona idea seria fer un referèndum entre la ciutadania.

3.-Què et va fer que començares en política?

Uf, ja fa molt temps. Va ser el darrer any de la dictadura, una gran part de la meva generació teníem ànsies de llibertat, d’opinar, de poder expressar-nos i també de que ens respectaren com a poble diferenciat dintre de l’estat espanyol. Molts de nosaltres poguérem estudiar i saber, el que ens va conduir apreciar els valors democràtics de tolerància, de justícia social, de laïcitat, d’autonomia i com no de reconèixer-nos com a classe social.

4.-Per què creus que hi ha tanta desconfiança sobre els polítics?

Donat el nivell de corrupció, amb sobres i sous extres és normal i també la indignació. Però no hi ha que confondre les coses, no podem permetre la corrupció i però si hem de defensar la democràcia i els seus valors. En EU pensem que en una democràcia tenen que existir mecanismes de transparència i compromís, i açò ho hem defensat de fa molts anys. La ciutadania també te la responsabilitat de traure fora de la política als que practiquen la política per els seus interessos..

5.-Creus que a través d’un debat amb la resta de partits i els ciutadans pot ser de utilitat per a que entenguin la vostra postura?

Per a nosaltres es fonamental poder arribar la nostra veu a la gent, a la societat. Quan els interessos mediàtics en ningunejen per ser una formació política transformadora de la societat. Tenim seny, tenim idees, tenim compromís amb una societat per a les persones. Ens dol profundament la desigualtat, la injustícia, la desfeta de l’estat per una concepció purament individualista però que sols intenta sustentar als que més tenen i als interessos especulatius del capitalisme salvatge.

Deixa un comentari