#RTVVesTanca

La versió de Més Veu Jove sobre #RTVVesTanca

#RTVVNOESTANCA

Els inicis de RTVV no foren precisament els que el sector més valencianista haguera desitjat. Si bé tenim en consideració l’Estatut d’Autonomia, Nou Televisió (primer canal de RTVV) estava destinat a fomentar la intercomunicació entre valencians i a potenciar la seua identitat cultural i lingüística. No obstant això, no hem tingut mai un mitjà de comunicació en clau valenciana, i eixa hauria d’haver sigut la consigna: tenir una ràdio i una televisió que vertebraren el País Valencià.

És aquest terme, el de clau valenciana, el que ha dividit a la societat del País Valencià durant els últims dos segles, i RTVV no ha estat aliena a les circumstàncies. Amb una majoria insultant del Partit Popular, el nostre mitjà de comunicació s’ha convertit en un instrument polític, concepció que dista d’allò hauríem d’entendre per periodisme. Hom coneix perfectament els escàndols que han salpicat en aquests darrers anys al Partit Popular. Però apareixia alguna noticia sobre aquests als informatius? És clar que no; més aviat era Camps qui apareixia a les nostres pantalles inaugurant edificis inservibles, rebent al Papa, assistint a la Formula 1, etc. Cal tenir també en consideració que a més d’aquesta concepció del PP de fer d’una televisió un instrument polític, observem una altra que apareix en escena: el de la televisió com a un producte. El periodisme és un servei que no ha de ser rentable per a ningú, perquè a més de ser un servei és un dret.

El tancament de RTVV no és més que la continuació d’una estratègia que ja ve de llarg, i que troba en la desconnexió al nostre territori de TV3 el seu antecedent més immediat. El Partit Popular pretén sens dubte espanyolitzar i ‘’desvalencianitzar’’ la nostra societat. L’assassinat de la ràdio i televisió valencianes pot assolir una dimensió inimaginable, i és l’assassinat de RTVV una estratègia per intentar assassinar la nostra llengua. Una cosa tan senzilla com els dibuixos animats té una importància vital en el desenvolupament cognitiu de l’infant, en el qual cal destacar l’adquisició dels primers hàbits lingüístics. Si no es troba una solució, no hi ha cap dubte: en 30 anys el valencià desapareixerà.

Des de Més Veu Jove aplaudim la iniciativa d’Algemesí al Debat d’apropar als veïns de la nostra ciutat les impressions dels professionals algemesinencs que han treballat a RTVV, impressions que ens serveixen per conèixer de primera mà com ha estat la situació. Coincidim totalment amb el que comunicà Rafa Xambó al seu compte de Twitter: no entenem per què cap dels entrevistats anteriors a la seua intervenció no nomenen al PP.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s