Josep Bermúdez (+A)

1.- Per què creus que hi ha desconfiança front als polítics? Et consideres classe política?

Hi ha desconfiança perquè els polítics s’han autoconcebut i han actuat com una classe, com una casta, i la gent ho ha acceptat. Em considere i em considerava polític abans d’embarcar-me en aquesta aventura, però no considere que forme part de cap classe particular. Sóc un ciutadà que no ocupava càrrecs polítics, que ara els ocupe i algun dia deixaré d’ocupar-los.

2.- Què et sembla la nostra iniciativa d’Algemesí al Debat? Milloraries alguna cosa o anem pel bon camí?

Interessant i  necessària i que va molt en la línia del que està fent Més Algemesí: fomentar el diàleg, la reflexió i la participació. Coses a millorar? Les mateixes que hem de millorar nosaltres: arribar a més gent i implicar més a la gent. Quan sàpiga com fer-ho us ho diré. El camí és correctíssim, el pas igual una mica accelerat. Voler fer un debat cada mes em sembla que és excessiu. No sé si Algemesí dona per tant o si la gent no es cansarà. Un bimensual  -4 o 5 a l’any- però molt treballat abans seria millor.

3.- Quines iniciatives serien les primeres que faries si formares part del govern a la següent legislatura?

Obrir l’Ajuntament a la ciutadania: canals de comunicació en les dues direccions (Berca escrit i televisiu plurals, queixes i crítiques a les webs municipals..), pressupostos participatius, creació d’un Consell de Participació Ciutadana, foment de l’administració electrònica… Econòmicament? Oblidar-nos de les grans obres, eliminar el malbaratament de recursos públics en dinars i saraus… Afrontar el tema del recinte firal, millorar serveis públics i quotidians (escoles infantils, ferm dels carrers…), polítiques d’ocupació activa (que no vol dir que l’ajuntament contracte a molta gent)… Això per començar.

4.- Dins de l’espectre ideològic, a nivell de política econòmica et consideres: liberal, neoliberal, socialdemòcrata, socialista, comunista, anti-capitalista…?

Etiquetar-se, s’etiqueten els productes, les polítiques es fan i desenvolupen. Cal invertir la relació entre economia i política. Aquesta s’ha posat al servei de l’economia, o millor dit, dels interessos monetaris i financers d’uns pocs. Hem de girar el calcetí i aconseguir que l’economia siga l’eina d’una política centrada en aconseguir el bé comú de la societat. Estem en una economia perversa on els balanços són més importants que les persones. Cal  salvar persones i projectes vitals, no balanços i carteres de valors (oxímoron). Aposte per una economia del Bé Comú i per un Estat Social.

5.- Si formeu part del proper govern proposareu consultes per a que la ciutadania participe?

Proposar-ho no, perquè ja ho hem proposat (Presentàrem una moció al respecte de consultar a la ciutadania sobre la plaça del Mercat). Si estem a l’equip de govern farem efectiva la participació:  preguntarem a la gent sobre els temes importants. En eixos temes han de decidir no 21, sinó tothom que vulga. De fet, a la nostra manera ja ho fem. Tots els mesos –excepte estiu- fem assemblea participativa oberta. Qui vol, s’assabenta del que contem i aporta idees. A través de la nostra pàgina web també rebem moltes idees que després es converteixen en mocions. Transparència i participació son sinònims de Més Algemesí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s