Llicenciada en Ciències de la Informació, Periodista i Diploma d’Estudis Avançats, DEA, en Periodisme. A més d’una llarga experiència en diversos mitjans de comunicació:
1. Què és allò que més et preocupa dels mitjans de comunicació?
Que desaparega la pluralitat i la crítica, que s’impose el pensament únic i que el periodisme estiga més subjugat al poder econòmic del que ja ho està.
2. Què opines de l’última reforma de l’organització de RTVE?
Tu li dius reforma jo pense que és una abominació.
Un mitjà públic no manipulat no és una utopia. RTVE va viure els seus millors moments amb el darrer govern socialista. Però ha sigut tornar a governar el PP i carregar-se una llei que els socialistes feren des del respecte als mitjans púbics i a la independència dels professionals que realitzaven la seua feina lliurement. Tampoc hem d’oblidar la caça de bruixes que el PP ha dut a terme a RTVE, acomiadant a grans comunicadors/ores i quedant-se amb els adeptes. És vergonyós el que ha passat però no és cap novetat, és la forma d’actuar de la dreta d’aquest país.
3. Com consideres que s’ha tractat el tema de Chávez als mitjans de comunicació?
No sé si te refereixes a la seua vida o a la seua mort. Tot i això, considere que se l’ha tractat segons la línea editorial de cada mitjà. La tendència és que no massa bé, i això ens dona a entendre de quin peu coixegen la major part dels mitjans de comunicació espanyols.
4. I el cas Gürtel, com es va tractar a RTVV?
Fa temps que no tinc sintonitzada la televisió valenciana
5. Què et semblen aquestes alternatives?
• Que el 30% dels mitjans de comunicació siguen públics però no depenguen del govern i que tinguen participació ciutadana.
• Que els accionistes dels mitjans de comunicació privats no tinguen més del 0,5%.
La primera seria genial, sobretot allò de que no depenguen del govern i que compten amb la participació ciutadana. D’altra banda no tinc clara la utilitat una quota del 30%.
La segona alternativa la veig molt difícil d’implementar i supose que està referida a accionistes de grans mitjans de comunicació.
6. Què opines de la utilització de la versió institucional al Berca en les diferents legislatures?
Un butlletí o una tv municipal pagats amb diners de tots els veïns i veïnes del poble no hauria de ser la plataforma propagandística del govern de torn. Pense que cal una reorientació d’aquesta dinàmica i, tal volta, una normativa que ho regule i que se complisca. Però, sent realista ho veig difícil.
7. Què creus que ha aportat La Veu d’Algemesí a la informació local? Hi ha molta diferència amb el Berca Bim?
Sí, hi ha diferència, sobretot pel que fa al contingut informatiu del Bim que és cada volta més escàs. A més, ha abandonat un dels seus principis fundacionals: la promoció del valencià. Ara sembla que les notícies importants al Bim s’escriuen en castellà. La Veu això ho respecta, que és important, i sempre està bé que hi haja algú que conte el que passa.