Lorena Calatayud (+A)


1.-Què penses que vol el poble respecte el mercat?

 Cal precisar la qüestió: respecte el mercat o respecte la plaça del Mercat? Perquè no és el mateix. Sobre la 2a qüestió crec que vol que es quede com està, com un espai social retrobat de convivència. Però poc importa què pense jo o +A, importa què pensa la gent i per això el millor és preguntar-ho: CONSULTA POPULAR JA! O és que tenim por a una autèntica democràcia? Consultem al poble i després decidim.


2.-Què creus que seria convenient fer ara al mercat?

 Pel que fa al mercat cal fer moltes coses. La primera preguntar també –potser un sondeig si la gent ho veu necessari i ho gastaria-, cal fer un estudi de viabilitat  , cal aprendre d’altres pobles –en Alzira ha estat un fracàs-, cal estudiar, en cas de posar-se, diferents ubicacions –ara estan en mal lloc?-, cal preguntar a altres comerciants d’altres branques què pensen, cal saber si hi ha prou botiguers interessats i saber si es comprometen a estar 10 o 20 anys pagant un cànon elevat.


3.-Què et va fer que començares en política?

 Si nosaltres no canviem el mon altres ho faran en la direcció contraria. Vull una societat més justa, més solidaria, que no matxaque als més desfavorits, que estime la nostra Llengua, la nostra Cultura i Identitat. No podem deixar-la en mans de qui no tinga en compte aquests valors. Crec en la possibilitat de canviar les coses o de contribuir a que es canvien i un dels instruments per a fer-ho possible és la política.


4.-Per què creus que hi ha tanta desconfiança sobre els polítics?

 La gent està passant-ho malament i el polític tradicional no pensa en la gent, pensa en uns interessos que no són els de la majoria. És retalla en serveis per a la ciutadania per a mantenir o enriquir als més poderosos. La falta de transparència ha debilitat molt la credibilitat  democràtica, perquè ha donat lloc a una corrupció que ha fet desconfiar en el polític que ha desvirtuat el seu vertader paper i l’ha convertit en una condició per a enriquir-se ells i els seus amics.


5.-Creus que a través d’un debat amb la resta de partits i els ciutadans pot ser de utilitat per a que entenguin la vostra postura?

Apostem per la reflexió i per la participació. Debatre sobre qualsevol tema del poble segur que ens enriqueix  a tots . La política no és fa  sols en campanya electoral o assistint al Plenari, hi ha més formes per apropar-se al ciutadans i traslladar-los els posicionaments que tenim, i sobre tot per a conèixer les seues inquietuds. Nosaltres fem  Assembles participatives per tal de ser la veu dels ciutadans a l’Ajuntament, on no m’interessa tant que em senten com sentir l’opinió del ciutadà de peu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s