Debat Becerrades

Al passat acte vam veure que la millor forma de construir un debat és mitjançant un procediment democràtic on existisca la participació respectuosa dels ciutadans. El problema ve quan a aquell que ostenta el poder no li agrada qüestionar un tema tan polèmic que pot fer-li perdre credibilitat…o vots.Joves EU logo

Parlem de la Comissió Taurina que evidentment està a favor de les becerrades però també del Partit Popular que no va voler participar de la mateixa manera que feren els altres partits. Al nostre entendre, quan ú té el poder, el que menys li interessa és qüestionar-lo. Per què haguera d’anar la Comissió Taurina a debatre si l’aberració de les becerrades va a continuar fent-se mentre ningú es pregunte el significat del mateix? Per què el Partit Popular va a vindre a parlar si sap que defendre un acte indigne com a aquest sols resta vots? El PP es veu agafat pels c****** perquè si talla les ales a la Comissió, també perdrà vots. En definitiva el que està succeint és que el poder vol perpetuar-se i per a aconseguir-ho el que menys necessita és que se’ls qüestione. A aquesta posició que han apostat dues organitzacions l’anomenem FALTA DE CULTURA DEMOCRÀTICA.

Però anem al nucli del debat. Per a construir un punt en comú és necessari acceptar que les becerrades són maltractament animal (el becerro sofreix i prova d’allò és la sang que li cau del llom, els seus gemecs i els moviments per a lliurar-se de les banderilles). Una vegada acceptat aquest argument és imprescindible preguntar-se: per què ho fem? Les respostes que es donaren a les xarxes socials i al debat foren per diversió, per tradició o perquè és una festa privada i poden fer el que els done la gana. De veres és necessari maltractar un animal per diversió, no podem fer altres coses? És la tradició inamovible encara que siga injusta o amoral? Els diners et donen el dret a torturar en una plaça PÚBLICA que és propietat dels ciutadans algemesinencs?

Malgrat la nostra opinió en contra d’aquest acte, creguem que els ciutadans tenen el dret a escollir. Proposem una consulta amb tres opcions: a favor, en contra o modificació. En cas de donar-se la tercera opció és necessari tornar a obrir un debat on participen la totalitat de forces polítiques i els ciutadans per tal de construir una festa que no perjudique la imatge del nostre poble a l’exterior.

Una resposta a Debat Becerrades

  1. elisa ha dit:

    hi han tradicions que han de abolir-se: per concéncia, o per anacróniques….
    en el cas de les becerrades, per les dues causes…..
    hi han moltes alternatives -sanes per la ment i el esperit- per passar-ho bé TOTS…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s