Marc Vendrell (Joves EU)

1.- Què és l’educació?
Una manera de conscienciar la moral, la cultura i la conducta de les persones. I clar, per a transmetre coneixements i ajudar a desenvolupar la personalitat i el lliure pensament de cadascú. El problema el tenim, quan els últims governs que han estat al poder, estan pervertint l’educació de manera que crea a les persones per a ser matèria primera de les grans empreses, i convertint-los en productes de mercat.

2.-Amb el 25 % dels menors baix el llindar de la pobresa, creus que aquesta garantida la igualtat d’oportunitats?
Hauria d’estar garantida, però estem veient com no solament en educació comença la separació de classes, sinó també en altres àmbits. Per centrar-nos en el tema principal, estem veient com hi ha joves que per l’augment de les tasses universitàries (entre altres) no poden seguir estudiant el que volen, ací és on falla el nostre sistema, i mostra que no està assegurada aquesta igualtat d’oportunitats.

3.-Quin futur tenen els joves?
Ara mateix, cap. Les polítiques de l’actual govern estan desfent tot el futur dels joves, hauria d’haver-hi més inversió en matèria d’educació, i deixar d’invertir en altres com les Forces Armades o inversió en escoles privades. O recaptar més diners com el IBI a l’església, perseguir l’evasió fiscal o augmentar els impostos a les grans empreses.

4.-L’educació ha de ser pública? Privada? O mixta?
Pública, al 100%, ja que aquesta garanteix una igualtat d’oportunitat que cap altre tipus d’educació podria. Hi ha problemes ja en l’educació mixta on el professorat ja no és elegit per oposicions públiques (el sistema més just fins ara) si no ha dit, i ací tenim un dels problemes de l’educació mixta, per tant, la pública assegura que açò no passe.

5.-Educació a Algemesí: fenomen migratori/ètnic a les escoles del nostre poble. Què n’opines?
Aquest és un problema que estan tenint les escoles públiques del nostre poble, ja que aquest en un fenomen important, i no hi posen alguna solució. La integració deu ser òptima i que totes les escoles d’Algemesí accepten la immigració com a positiu i no com un problema, ja que no totes ajuden a integrar-se a aquestes persones que venen al nostre país a buscar noves oportunitats.

Una resposta a Marc Vendrell (Joves EU)

  1. guapo ha dit:

    És hora de que ens llevem les mascares partidistes i anem en la veritat per davant. Algú ho fa? Hay alguiem ahí?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s