Joves Esquerra Unida PV


TONY COOPER, ponent al primer debat de joves d’EUPV:

Dedicació actual:
Estudiant de Dret a la Universitat de Valencia.

Edat: 22 anys

Què esperes d’aquesta plataforma?
Desitge que siga una eina per apropar el poble a la política. En democràcia tots tenim dret a participar en política i a decidir quin tipus de societat volem ser i aquesta plataforma pot ser una ferramenta molt útil per a materialitzar aquest objectiu.

Creus que la iniciativa funcionarà?
Crec que sí. Perquè la gent vol conèixer, opinar i raonar sobre com funciona o com vol que sigui el mon, el seu país o el seu poble i perquè en aquesta plataforma es donarà la veu a tothom. Al contrari del que ocorre amb els antidemocràtics mitjans de comunicació actuals.

Quins futurs debats t’agradaria que es plantejaren?
M’agradaria que es parlara de temes com: Mitjans de comunicació, noves formes de participació (democracia 2.0), solucions al atur, però sempre tractant el aspecte local de les qüestions. I totes les qüestions que la gent considere important.

Defineix-te ideològicament.
Anticapitalista, defensor dels Drets Humans que trobe no es poden complir dins d’aquest sistema. Crec en una democràcia participativa (fonamentalment en la economia), que acabaria amb aquesta estafa de la crisis i que faria desaparèixer les desigualtats socials. També soc ecologista, pacifista i feminista.

Què creus que hi ha que fer per a que els joves participen en política?
Informar-los de la situació en la que vivim i donar-los les eines per a que participen activament en els temes politics i dir-los que les seues decisions i opinions son importants. Aquesta plataforma pretén ser un xicotet pas per a fomentar un esperit crític i una consciència de democràcia participativa.

T’agradaria que es plantejaren entrevistes a polítics?
Sí. Seria la cosa més democràtica que s’ haja fet a Algemesí. Un exercici de transparència que hauria de ser normal al segle XXI. Segur que cada algemesinenc tindria una pregunta per a l’alcalde.

Què et pareix l’apartat del debat en el que el públic pot preguntar?
Essencial. Es la base de la democràcia. Que la gent participe i pregunte es imprescindible per a que siga un debat complet.

ALEXIS LARA, ponent al primer debat de joves d’EUPV:

Dedicació actual:
Estudiant de Sociologia a la Universitat de Valencia.

Edat: 23 anys

Què esperes d’aquesta plataforma?
Tinc l’esperança de que si es consolida en un futur, puga arribar a ser un referent de discussió política i d’apropament d’aquesta als ciutadans a més d’implicar una major participació i comprensió dels diferents punts de vista dels partits.

Creus que la iniciativa funcionarà?
Aquesta pregunta realitzada uns anys enrere en l’època en que “tot anava bé” haguera sigut resposta amb un clar NO. Però ara, la crisis ha obert els ulls a molta gent que s’interessa més que mai pels temes polítics. Crec que tindrem una bona acollida.

Quins futurs debats t’agradaria que es plantejaren?
El tema sobre monarquia o república em pareix molt interessant. També m’encantaria veure un debat sobre els bous i les becerrades evitant el partidisme i enfocant-lo més a membres de la comissió taurina i d’associacions d’animals que són aquells que estan més al corrent.

Defineix-te ideològicament.
Per a mi, el gran càncer de les societats és la desigualtat social. És per això que considere la redistribució de la riquesa com a eix bàsic de qualsevol política i per tant la necessària actuació del sector públic per a posar-li els màxims límits possibles al capital financer. La política d’esquerra és l’única que pot ajudar-nos a eixir de la crisis d’una manera equitativa i és per tant aquella que em defineix.

Què creus que hi ha que fer per a que els joves participen en política?
Els joves necessiten primer que res informació dels diferents punts de vista i si la aconsegueixen obtindran per ells mateixa les seus pròpies conclusions i el seu propi esperit crític. Aquesta plataforma pot aconseguir-ho.

T’agradaria que es plantejaren entrevistes a polítics?
Per suposat. Ha de ser un dels objectius de la plataforma i si els polítics ho acceptaren estaria molt bé poder veure algun cara a cara o alguna cosa similar a aquell programa de televisió: “tengo una pregunta para usted”.

Què et pareix l’apartat del debat en el que el públic pot preguntar?
Ho considere una ferramenta indispensable per a la millora de la democràcia. La gent del poble ha de conèixer qui són aquells que els representen o tenen intenció de fer-ho en un futur. És per això que aquests han de estar disponibles per a resoldre qualsevol dubte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s