Xus Isabel (Més Veu Jove)

1.- Què és l’educació?

Una transmissió de coneixements i conductes. L’educació és la principal eina de la societat per formar persones, no solament en uns coneixements, sinó també en uns valors.

2.-Amb el 25 % dels menors baix el llindar de la pobresa, creus que aquesta garantida la igualtat d’oportunitats?

Amb el Partit Popular està garantida la desigualtat d’oportunitats. Per a ells les persones són com un producte al que cal treure el major rendiment possible. L’educació a l’Estat espanyol està maltractada per eixa mancança d’oportunitats. Per què aquells que disposen de menys recursos econòmics no tenen dret a seguir amb els seus estudis? Aquest teixit creat pel PP ho impedeix, i abraça als que més tenen.

3.-Quin futur tenen els joves?

Tot sembla indicar que venen temps durs, així ho demostra el present que estem vivint. Es destinen pocs recursos per a l’educació, mentre que veiem que per tot arreu els polítics irresponsables continuen amb les seues obres faraòniques realitzant despeses inútils.

4.-L’educació ha de ser pública? Privada? O mixta?

Pública. És l’única que garanteix la igualtat d’oportunitats per tothom. L’educació és un dret que tenim com a individus de la societat. A més a més cal que aquesta educació pública compte amb una gran quantitat de recursos, és a dir, que destaque per la seua qualitat, tal i com ocorre a altres països europeus. No podem deixar de costat tampoc la nostra llengua, molt maltractada en els darrers mesos pel Partit Popular.

5.-Educació a Algemesí: fenomen migratori/ètnic a les escoles del nostre poble. Què n’opines?

Una qüestió molt delicada sens dubte per a moltes famílies però cal tenir present que hem d’entendre la diversitat com a quelcom que pot ser enriquidor per a la societat. Dins d’eixa transmissió de valors que ha de ser pròpia d’una bona educació està el fet de respectar-nos i conviure tots junts. Podem fer-ho, encara que cal reconèixer que cal treballar en una millora de condicions.

Deixa un comentari