Testegem el nivell de confiança sobre els nostres polítics

Han passat ja uns dies, des de què des d’Algemesí al Debat, a través del periòdic d’Algemesí Web, es va publicar una enquesta sobre el grau de confiança que generen els polítics de la nostra localitat. També caldria remarcar que ha sigut una llàstima, no comptar per a les enquestes amb una nova força política que s’obrí pas a Algemesí a causa de la mancança de representant que en aquests moments està sent elegit. Sempre és una alegria per a la democràcia poder disposar de noves veus que amplien el ventall d’opinions generades sobre la correcta forma d’organitzar una societat.

Amb tot, i havent donat el primer pas d’una llarga Odissea que ens durà fins l’Ítaca de les eleccions de maig, cal continuar caminant. Ha sigut una bona experiència que ha rebut una bona participació, tònica que des d’ambdues organitzacions esperem que es puga mantindre’s, i si és possible, millorar.

algemesi

En suma els resultats, ens mostren una desconfiança generalitzada en vers l’actual alcalde del poble, Vicent Ramón Garcia (PP), amb un 84% d’oposició a la seua figura. Per altra part, podem observar que la representant del PSOE, Marta Trenzano recull un resultat en termes generals favorables amb un grau alt de confiança del 32%. Encara que si parlem de Josep Bermúdez (Més Algemesí), podem trobar un interessant paradigma on es converteix en la persona que més alt grau de confiança genera, però també trobem un ampli sector que no confia en ell; una mena de Jeckyll y Mr. Hyde als ulls de la població algemesinenca. Per últim, i si parlem tenint en compte totes les respostes possible, com a polític amb una millor opinió possible trobem a la figura de Pere Blanco. El representant d’EU compta amb un 47% de molta confiança i un 18% de bastant.

Però cal ser conscients, aquestes dades no són extrapolables a la situació i opinió real del poble d’Algemesí. Aquesta, és una mera imatge d’una llarga pel·lícula de la qual, fins al moment, desconeixem el final. És per això que cal continuar vivint el moment, preguntant, debatent, consultant, doncs no és democràcia viva aquella que no és fa de notar sinó aquella que prega, demana, crida, raona, explica, argumenta i sobre tot, actua. Consegüentment, Algemesí al Debat, continuarà preparant enquestes fins les eleccions de Maig, i servir així de pulsòmetre d’un cor que necessita bategar per viure, d’un poble que en poc de temps, tornarà a decidir el seu futur.

Quant a Algemesí al Debat

Plataforma independent de debat, fundada en 2013 i amb l'objectiu de fomentar la democràcia participativa.
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s