Comunicat front a les dures acusacions rebudes

Algemesí al Debat, es veu amb l’obligació d’escriure aquest comunicat davant les greus acusacions per part del regidor de Modernització i Participació Ciutadana del Partit Popular, Adrián Palmero, a la xarxa social Facebook. Les calúmnies van en contra de l’organització i de les persones que en ella treballen (recordem que de manera totalment altruista) per tal de millorar el nostre poble, per augmentar la qualitat democràtica d’Algemesí i per ampliar la cultura política dels nostres ciutadans.

En un primer moment se’ns tergiversa el caràcter de la plataforma definint-nos com a “entitat apolítica”. Apolític significa manifestar indiferència o desinterés front a la política. Nosaltres, no només als nostres estatuts, sinó també a diferents actes que hem realitzat i també als comunicats que hem escrit, hem repetit que lluitem justament contra eixa actitud d’indiferència i d’apatia política, ja que considerem que és la conseqüència directa dels problemes de corrupció, de mentides i del descrèdit de molts dels polítics actuals.

En segon lloc, se’ns acusa de poc democràtics i poc plurals, en un primer debat on, els organitzadors van formar part de la taula. Des d’un primer moment, Algemesí al Debat ha incidit en la transparència, i d’ací que no s’ocultaren les idees polítiques dels seus dos membres fundadors. Per això s’ha incidit en la participació de tots per a què aquesta plataforma no obeïsca únicament a interessos d’aquells que la formen, sinó als interessos de tots els ciutadans i ciutadanes del poble. I així s’ha fet. Els temes de debat, en la major part dels casos, s’elegeixen democràticament a les xarxes socials amb votacions on tothom pot participar. A la pàgina web existeix un apartat per a què la gent propose el tema i el tinguem en compte per a futures votacions. La plataforma està oberta a tots aquells que estiguen a favor de la participació ciutadana. Per això, s’han realitzat diversos escrits incitant a augmentar el nombre de membres perquè, com més siguem, més democràtics i plurals serem. I així hem funcionat fins al moment.

En tercer lloc, se’ns acusa d’objectius electorals. Algemesí al Debat ha repetit en nombroses ocasions que no és un partit polític i que tampoc ho vol ser en un futur. Tampoc volem aplanar el camí a cap partit polític, per això, tractem a tots per igual oferint-los l’oportunitat d’apropar-se a la gent i donant-los espais de participació en la pàgina web (cròniques de les organitzacions polítiques juvenils i entrevistes a tots els ponents) per a què tots posen la seua idea plasmada a internet. Nosaltres oferim aquests avantatges i després cadascú és lliure d’utilitzar-les o no.

En quart lloc, se’ns fa una triple acusació al voltant del segon debat que realitzarem sobre els mitjans de comunicació. La primera fa referència a què convidarem a un únic membre del Consell d’Administració de RTVV. Com que a tots els debats tractem la qüestió local i també intentem abordar l’autonòmic i l’estatal, tenia lògica que el convidat fos algemesinenc. Rafa Xambó és l’únic membre del Consell d’Administració veí d’Algemesí. D’ací que el convidarem a ell per a debatre amb Vicent Castell (La Veu d’Algemesí) i Elena Buil (integrant de l’antic consell assessor del Berca). La següent acusació amb intenció de danyar la imatge d’Algemesí al Debat, ve referida a què sols acceptarem a Adrián Palmero com a últim convidat. La idea d’aquesta organització és formar una taula de convidats amb el nombre més gran possible de veus diferents. Per això, en un primer moment contactarem amb Teresa Valor, càrrec alliberat del govern Popular encarregada de l’assessorament comunicatiu. Després d’intentar-ho durant una setmana, ens va informar que no podria assistir. Després vam parlar amb Vicenta Castell, regidora de comunicació. Ens va demanar uns dies per a pensar-ho i en tornar a contactar amb nosaltres ens digué que finalment seria Adrián Palmero qui tornaria a repetir com a ponent. Pensàvem que en aquest debat era convenient que per a representar la ideologia de dretes havia d’estar present algú expert del tema, però no va ser possible i finalment acceptarem. Finalment l’última greu acusació afirma que “atacarem d’una forma molt covard i rastrera” a Teresa Valor. La pregunta que va realitzar el moderador de l’acte, feia referència a les funcions que realitzava aquesta treballadora, entenent que, en cobrar un sou públic, els espectadors tenien dret de saber-ho. Per tant, considerem que el fet de realitzar aquesta pregunta no és ni un atac ni una ofensa.

En quint lloc, s’assegura que el Partit Popular d’Algemesí ha participat en tot allò que hem organitzat, deixant-nos en una posició de mentiders quan hem anunciat en diversos actes la seua voluntat de no participar. Així va ser al debat de les becerrades on sí tinguérem la presència de Més Algemesí, Esquerra Unida i Partit Socialista. Però també als actes de “Tinc una pregunta per a vosté” on lamentarem a l’última votació que el Partit Popular es posicionés en contra de la participació ciutadana, en no voler formar part de la mateixa. Nosaltres seguirem convidant-los a que formen part i participen dels debats així com de l’associació, que està oberta a qualsevol persona que accepte la democràcia participativa.

Per últim, el regidor, emfatitza en què hi ha una estreta vinculació entre Algemesí al Debat i els partits de l’oposició pel fet de què s’ha demanat als mateixos la reserva de l’espai per a realitzar els actes, perquè, mentre es tramiten els estatuts no podem fer-ho per nosaltres mateixa. I així ha sigut fins al moment, hem hagut de comptar amb els partits polítics per a aquest fet. També vam demanar el mateix favor al Partit Popular, però se’ns va negar l’ajuda i des d’aleshores no els hem volgut tornar a molestar en aquest assumpte.

Recordem que aquestes calúmnies contra l’organització també van contra les persones que formem part de la mateixa i que ens hem esforçat per combatre eixe sentiment de frustració front a polítics que han furtat, han mentit o s’han anat allunyant progressivament del poble que és on nosaltres entenem que recau la sobirania. Per això seguirem treballant en la línia que duguem, amb democràcia, pluralitat i transparència.

algemesí

Quant a Algemesí al Debat

Plataforma independent de debat, fundada en 2013 i amb l'objectiu de fomentar la democràcia participativa.
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 respostes a Comunicat front a les dures acusacions rebudes

 1. Zas, en toda la boca ha dit:

  Ale Palmero!!! A l’altra proves! Menudo ZAS en toda la boca!

 2. ximo ferrer ha dit:

  Esta clar que el PP mai es sentirà còmode amb una Plataforma de Debat i Participació ciutadana.
  Això representa educació i ells aposten per manipulació. Per a ells la democràcia no mes que te un fi electoralista i “lucratiu”. Guanyar lo que siga i com siga. Enhorabona a Algemesí al Debat, per que no els ho fiquen gens fàcil.

 3. Algemesinenca ha dit:

  Espere que a les properes eleccions el meu poble sàpiga votar.
  Crec que han demostrat sobradament que no són transparents i que sols saben atacar però mai es miren a ells.
  De la mateixa manera, també espere que si guanyara Marta Trenzano (és el partit que més opció té), no caiga en les garres del poder i continue amb la política social que està duguent a terme fins ara. L’alcalde està al servei del poble, i no al servei dels seus amics i de les seues butxaques.

 4. Ana ha dit:

  Esteu fent una tasca molt gran. Quan s’enfaden tant en vosaltres és perque està clar que els esteu fent molt de mal. Comencen a perdre més no acudint als debats que acudint i això els cou.

 5. Nel Martín ha dit:

  Tal volta caldria preguntar-se i debatre sobre si es cert i perquè el actual Alcalde d’Algemesí va visitar en repetides ocasions un prestigiós despatx d’assessorament patrimonial de la ciutat de València. També hi hauria que qüestionar si tal i com planteja un ex empleat d’aquest despatx ho feia per assessorar-se de com rentabilitzar de forma legal i al màxim per al seu patrimoni, els seus anys en el govern.

 6. David ha dit:

  Mientras tengamos por alcalde al impresentable mascachapas (el que dice trabajar casi 100 horas semanales, no se lo cree ni su secretaria), seguiremos siendo un pueblo de tercera. Seremos suficientemente responsables en las próximas elecciones para no votar al PParo del embustero televisivo?

 7. Ruben ha dit:

  Jo pense que ni EU, ni PSOE ni Més Algemesí, sino Algemesí al Debat, sense buscar-ho, està fent més fal al PP que tota l’oposició junta. El simple fet de que el PP se pose en contra de la participació ciutadana fa que la gent els veja a segles de la democracia que volem. I de paso, la gent quan va als debats no sent la veu dels peperos. Jugada redona!

 8. Periko ha dit:

  És un clamor… que torne Gamieta!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s