31G Tinc una pregunta per a vosté (II)

El passat divendres 31 de gener es va celebrar la segona edició d’Algemesí al Debat amb el format de “Tinc una pregunta per a vosté”. Aquesta vegada la política escollida va ser Marta Trenzano com a representant i cap de llista del PSPV-PSOE, seleccionada en un procés democràtic a les xarxes socials entre PSPV-PSOE i EUPV, ja que el Partit Popular va desestimar formar part de la selecció i Josep Bermúdez ja va participar com a representant de Més Algemesí a la primera edició. Així ho va narrar el presentador de la plataforma David Giner.

Una volta a la tarima, Marta Trenzano va fer una breu reflexió pel que fa a la llunyania dels partits polítics amb la ciutadania. Va remarcar la importància d’incorporar noves formes de fer política més properes, i va afirmar que el PSOE va en eixe camí amb les primàries obertes i la celebració de consultes en l’àmbit local com ja es fa en altres pobles governats pel PSPV-PSOE.

algemesi

Una volta conclosa aquesta reflexió Marta Trenzano es va posar davant dels ciutadans d’Algemesí i va respondre amb sinceritat les nombroses preguntes dels assistents d’una sala plena de gom a gom.

El torn de preguntes va començar amb una qüestió molt oberta: què faries per a millorar el teu poble? Va respondre que la política són prioritats i que la del seu partit és l’ocupació. “És necessari crear un pla de foment d’ocupació, per a solucionar el problema de l’atur a Algemesí, que és dels més alts de la zona”, deia. També va remarcar que el PP viu alié a la realitat i que el PSPV-PSOE amb el pressupost que té Algemesí podrien fer una dotació per aquest pla d’ocupació d’un milió d’euros i no els 100.000 € que gasta el PP, més preocupat en invertir en festes. A continuació, proposava trobar un punt d’encontre, un pacte entre polítics, empresaris, i representants sindicals per a buscar solucions i alternatives per a tornar a crear treball a Algemesí.
Altra pregunta va ser al voltant la importància de les consultes que esmenava en la reflexió, i si el seu grup faria una consulta per a la construcció del mercat. La resposta va ser una afirmació rotunda: “Cal escoltar al poble en qüestions de tanta importància”.

També va ser qüestionada sobre el pàrquing i va explicar que el pròxim govern es veu nugat per la dolenta gestió del PP, una construcció que recorda havia de ser a cost 0 per als algemesinencs. Ara hi ha signat un contracte en el que si l’empresa no guanya 200.000 € anuals, haurà d’aportar-los l’Ajuntament, i l’única solució es pagar una indemnització a l’empresa.

Altres qüestions de temàtica local van ser sobre la possible reforma de les voreres del carrer Alzira, el cabdal ecològic del riu, i també respecte de la qualitat de l’aigua on va explicar la problemàtica dels nitrats a l’aigua. Explicava que el seu partit va anar a Brussel·les a exigir una aigua de qualitat, i va denunciar la discriminació de la zona de la Ribera amb altres zones com Albacete, Sagunt o Valencia ciutat que sí que tenen aigua bona sense contaminar.

Altra pregunta destacada va ser què fer amb les construccions que ha fet el PP a Algemesí. La resposta va ser un acudit afirmant que no podíem enderrocar-les i per tant haurà de buscar-se una gestió que no siga molt costosa per als ciutadans, però tampoc ha de ser com fa l’equip de govern últimament que és cobrar per tot. Un exemple que explicava, cobrar a les associacions que fan un treball social i aporten coses al nostre poble, intentar que a aquestes associacions no se’ls cobre com a una empresa, i no fer competència deslleial amb altres empreses com va propiciar el contracte de cap d’any al centre polivalent, explicava Marta.

algemesi2
Es va tornar a preguntar en quant a les becerrades on Marta es va reafirmar en la postura que va esmenar el seu partit en el debat que va celebrar el passat Octubre Algemesí al Debat sobre aquest tema i va dir que a ella no li agrada prohibir. No obstant això, la festa ha d’evolucionar i hauria de convertir-se en una capea i eliminar les banderilles i l’estoc, va tornar a explicar.

També va sorgir a la palestra una de les propostes del PSPV-Algemesí respecte a l’elecció del president de les falles no siga elegit per l’Alcalde, perquè segons Marta han de ser més democràtiques, i va afirmar que deuen ser les falles les que han d’elegir el seu propi president o presidenta.

Les qüestions polèmiques van vindre en preguntes respecte a les decisions del PSOE en l’àmbit estatal quan estaven al govern o la seua postura oficial, de les quals es va desmarcar. Com per exemple respecte de la llei electoral que li semblava injusta i que deuria ser més proporcional. Altra com la dèbil oposició del PSOE, la qual va dir que es devia a un problema de lideratge de Rubalcaba. Prou polèmica també va ser la pregunta pel que fa a la reforma de la Constitució amb el PP respecte a l’article 135, on prioritza el pagament del deute per davant dels serveis socials, va respondre que era una reforma de la que no se sentia massa orgullosa. També va ser preguntada pels alts càrrecs del seu partit que acabaven en grans empreses que havien privatitzat, i si es tornaven els favors segrestant així la democràcia. La resposta va ser que s’ha de regular millor per llei, i que no li agradaven aquestes pràctiques que han fet el PP i el PSOE.

Al remat preguntes variades repartides en més d’una hora on la gent va poder apropar-se a la visió del PSPV Algemesí i de la seua cap de llista Marta Trenzano, en un intent més d’Algemesí al Debat de fomentar la transparència i de que els polítics escolten els ciutadans, perquè al cap i a la fi, la democràcia ha de ser alguna cosa més que votar cada quatre anys. Gràcies als algemesinencs per seguir-nos i donar-nos suport i gràcies als polítics que col·laboren i ens fan més fàcil la nostra tasca. Fins al pròxim acte.

Quant a Algemesí al Debat

Plataforma independent de debat, fundada en 2013 i amb l'objectiu de fomentar la democràcia participativa.
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s