12S Algemesí al Debat es presenta en societat

La tardana presentació de la nostra associació va ser el passat dia 12 de setembre. Després de quatre actes, l’associació amb més membres i una estructura d’objectius més clara, es va presentar. Des del primer debat de joves membres de les associacions polítiques fins a la presentació s’ha afegit més gent a la nostra causa. Va ser en aquesta presentació on es van respondre a les qüestions de: Qui som? Què fem? Per què? On? Quan? Com?

En primer lloc Alexis Lara va fer una introducció explicant la situació actual de descontent amb la política i destacant les qüestions més importants i objectius de l’associació que desprès Tony Cooper y Andrea Durà desenvoluparien. Es van destacar aspectes com la intenció de mantenir la neutralitat de l’associació; la lluita per la democràcia participativa com a eina per a superar el descontent amb la política; les formes polítiques actuals o el foment de la transparència. També va destacar la interacció dels ciutadans als debats i actes com a mètode pedagògic d’aprenentatge per als assistents, no com les simples xerrades on s’exposen unes idees i no hi ha contrastació.

A continuació Tony Cooper va explicar que els membres d’Algemesí al Debat són joves desencantats amb les formes polítiques actuals. Critiquen uns partits polítics poc transparents i llunyans dels ciutadans i el que reclamem és la política en estat pur. És a dir, més democràcia i més transparència dels polítics. I és per això que llançaren aquesta iniciativa amb l’objectiu – a través del debat i la participació ciutadana –  d’ acabar amb l’apatia política. Malgrat que tots els membres de l’associació són joves, no és una associació juvenil. Estem oberts a persones de totes les edats. “Els membres més importants d’Algemesí al Debat són els ciutadans d’Algemesí i els nostres seguidors, ells seran sobirans respecte a nosaltres” explicà Tony Cooper.

Els actes que fa l’associació són essencialment debats on prima la diversitat ideològica i on polítics, professionals o experts en la matèria debatran sobre temes que la gent propose. Uns actes on la gent, després d’escoltar les diferents veus, traurà la seua pròpia conclusió crítica. També trobarem als actes una situació de diàleg entre els polítics i els ciutadans, per a que aquests tasten la seua realitat. Un acte que es va destacar fou el de “Tinc una pregunta per a voste” en la que ja vam tindre l’experiència amb Josep Bermudez i esperem que es torne a repetir prompte amb representants de tots els partits.

Altres actes que ens agradarien per a un futur són les entrevistes en profunditat als polítics i debats a la radio del taller del Bernat Guinovart on l’ajuda dels nostres seguidors fent preguntes a través de les xarxes socials poden fer que aquestes activitats siguen molt interessants.

Més tard la nova presentadora de l’associació Andrea Durà, va explicar els actes realitzats fins a l’actualitat: el debat de la crisi des de la visió de les seccions juvenils dels partits; el debat de mitjans de comunicació; el del mercat i el ja nomenat tinc una pregunta per a vostè.  Desprès Andrea va destacar la interacció amb els seguidors de les xarxes socials per a elegir els temes a debatre, així com l’intent de que siguen elegits democràticament i de que es mantinga la neutralitat per a que tothom s’anime a participar.

Algemesí

Andrea Durà durant la presentació d’Algemesí al Debat.

També va destacar les funcions de la pàgina web de l’associació. Va destacar el menú desplegable amb opcions com la de Proposa el tema!, les Micro-entrevistes als convidats que serveixen com a aperitiu del que vindrà desprès i la Versió de cada secció juvenil dels partits respecte dels actes.

Finalment es va obrir un torn de preguntes on l’associació volia fer un diàleg amb els assistents i buscar critiques constructives per als possibles errors. No obstant no es donaren eixes critiques però si preguntes respecte als futurs debats. De totes maneres seguirem treballant per a intentar que tothom es puga sentir inclòs en l’associació, ja que volem ser altaveu de partits, d’associacions i sobretot del ciutadà.

Per acabar, Alexis va concloure amb una incitació a la participació ciutadana i a la col·laboració mitjançant la plataforma ja que “sinó participes en política altres ho faran per tu.”

Quant a Algemesí al Debat

Plataforma independent de debat, fundada en 2013 i amb l'objectiu de fomentar la democràcia participativa.
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s