Reunió amb el director del Berca

El passat dijous 13 de Juny vàrem tindre una reunió amb Andreu Alberola, director del BERCA. El tema a tractar va ser el mateix al que férem referencia al comunicat del 4 de Juny: http://wp.me/p38DDG-6X.

Hem d’agrair-li a Andreu la seua disponibilitat per a reunir-se amb nosaltres i reAlgemesíspondre a les nostres preguntes amb claredat. Més tard ens va mostrar l’estudi del Berca i en explicà el funcionament de la TV.

Les preguntes principals que vàrem fer durant la xerrada varen ser dues: Com funciona el Berca i quin és el seu criteri de selecció de noticies. Vos resumim les respostes que ens va donar:

  1. El Berca BIM no té “cap criteri de selecció de noticies”. És més, segons ens comentava, hi ha noticies acumulades que de vegades tarden mesos en aparèixer.
  2. “L’ajuntament d’Algemesí pot fer recomanacions” del que deuria eixir a l’edició impresa però no pot obligar a la direcció a publicar una determinada noticia.
  3. El Berca BIM te un apartat exclusiu per a l’Ajuntament on es publica informació institucional que no és pot substituir. Aquesta part és aquella que va des de la carta de l’alcalde fins a l’agenda d’activitats d’Algemesí.
  4. Ens va explicar alguna cosa que ja vàrem escoltar al debat de Mitjans de Comunicació http://wp.me/p38DDG-4k, referent al Consell de Redacció i la seua inoperativitat actual.
  5. També ens va explicar que l’estructura del Berca pot ser no siga la més apropiada ja que afavoreix l’extensió de les noticies que surten però limita l’aparició d’altres que també podrien tindre lloc.
  6. Comentava la dificultat de resumir noticies com la dels nostres debats i feia referència a la gravació dels plenaris on es graven en la seua totalitat per a evitar polèmiques partidistes.

Finalment ens digué que Algemesí al Debat tindrà un espai a l’edició impresa del mes de Setembre on es presentarà la nostra plataforma. A més disposarem d’una entrevista al Berca TV.

Quant a Algemesí al Debat

Plataforma independent de debat, fundada en 2013 i amb l'objectiu de fomentar la democràcia participativa.
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s