14J Tinc una pregunta per a vosté (I)

El divendres 14 de Juny es va celebrar la quarta edició d’ Algemesí al Debat amb el format de RTVE “tinc una pregunta per a vostè”.  Va contar amb una destacada participació ciutadana on tothom va poder preguntar amb llibertat al representant de Més Algemesí, en un exercici de contacte directe entre polític i ciutadania.

El presentador de la plataforma, David Giner, donà la benvinguda a Josep AlgemesíBermúdez – cap de llista d’aquesta coalició – que va ser l’escollit per a mostrar-nos breument quin és el projecte polític de Més Algemesí.

Segons Bermúdez aquest partit naix a partir dels resultats electorals de 2007 on BLOC, Esquerra Republicana i gent independent formaren una nova plataforma política per a presentar-se a les eleccions de 2011.

Aquesta plataforma (Més Algemesí) te la intenció de fugir de les polítiques tradicionals i es centra en la política local, la transparència i la comunicació reciproca amb el ciutadà.  També va destacar quatre punts com a referents ideològics:

1.- Les arrels  del poble valencià i la tradició partint de Jaume I, la llengua comuna, la cultura però sense excloure cap altra.

2.- Sostenibilitat ecològica.

3.- Política social basada en la igualtat.

4.- Austeritat: no de retallades, sinó de evitar els grans esdeveniments i obres innecessàries.

Després el presentador va donar torn de paraula als assistents. La primera pregunta va ser referent a si l’Església hauria de pagar el IBI. El portaveu de Més Algemesí va respondre que calia veureu cas per cas: “No te cap sentit que no es pague on viu el retor o inclús el patronat, però no per la basílica de Sant Jaume”.

També va ser preguntat per les obres del Centre Polivalent on va destacar la necessitat de recolzar-se en estudis tècnics i de viabilitat, per a més endavant dotar-los de contingut. Respecte a la pregunta de què fer amb el Mercat considerava que hi ha un gran problema sinó es vengués cap plaça del pàrquing perquè es deuria de complir el contracte i no hi hauria cap alternativa a perdre diners. Sinó, explicava Josep, es tindran que ponderar totes les possibilitats i la menys costosa és la que es deuria triar, inclús si fora el tancament del pàrquing. Va afirmar que el seu partit opta per la no realització de l’edifici i per arribar a un acord amb els mercaders, sense que ningú puga sortir perjudicat o beneficiat a costa dels demés.

Moltes van ser les preguntes de la política local com per exemple el foment de l’ocupació on va destacar el projecte presentat per la seua formació juvenil Més Veu Jove. També va explicar la necessitat de fomentar la utilització de la bicicleta amb carrils bici, el projecte de l’aigua, la situació del Carrascalet i del Raval i com el seu aïllament s’ha donat amb polítiques dels diferents governs. Va destacar la dificultat existent per a solucionar aquest últim problema.

Més controvertides van ser les preguntes que intentaven situar a Més Algemesí o al propi portaveu dins de l’espectre ideològic, al que ell contestava que no li agradaven les etiquetes, encara que sí va tractar de contestar. Es va definir com una persona d’esquerres encara que, deia, caldria definir que és ser d’esquerres al segle XXI. També va descartar que Més Algemesí fora un partit demo-cristià, però no va definir exactament si era un partit Algemesímonàrquic o republicà o si estava a favor de la independència del País Valencià ja que, digué, no ho havia preguntat als membres del partit. No obstant va dir que ell com a persona sempre està a favor de que es pregunte a la ciutadania i que si es posés en la situació dels catalans, probablement votaria a favor de la independència de Catalunya.

També va rebre prou preguntes al respecte del Partit Popular com l’adquisició d’un cadafal, que va qualificar com a “politització de la festa”. Va fer referència al “desmesurat” salari de l’alcalde que no deuria ser més elevat que un funcionari de nivell A. Més endavant va descartar un pacte amb el PP per a governar encara que sempre parlaria en tothom, no obstant creu improbable o impossible eixa proposta. Responent a una pregunta similar no descartava una coalició amb EU, però va remarcar que a voltes és millor anar per separat.

En una última pregunta referent a la plataforma d’Algemesí al Debat, Josep Bermúdez va valorar la no assistència de cap membre del Partit Popular a l’acte i va afirmar que és degut a la por que tenen a debatre, que “tenen al·lèrgia” i que “volen una societat tota blava sense crítica”. Finalment va preguntar al públic a mode de repte si ens imaginàvem a l’alcalde Vicent Ramon Garcia en un acte com aquest, de exposició pública davant el poble d’ Algemesí.

Per últim, David Giner és va acomiadar del públic assistent i anuncià que la plataforma tornaria desprès d’estiu, al mes de Setembre on esperem tindre més recolzament, més força i més novetats.

Quant a Algemesí al Debat

Plataforma independent de debat, fundada en 2013 i amb l'objectiu de fomentar la democràcia participativa.
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a 14J Tinc una pregunta per a vosté (I)

  1. VIcent ha dit:

    Se podrà vore algún video de tot aquest debat? No vaig poder anar i la veritat tinc interés per poder-lo vore en diferit.

    • Alexis ha dit:

      Hola Vicent. Clar! Estem treballant en això. Aquesta setmana tindreu disponible alguna part del debat. He de dir que al no disposar dels mitjans suficients no tenim tot l’acte gravat, però pujarem tot allò que disponible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s